CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Klik sini juga ye ??

Saturday, March 12, 2011

Pengganti Blackberry


Assalamualaikum..

Hari ni nk share sket pasal new gadget yg ku baru beli.. hehehe... Sebenarnya hajat dihati nk beli Blacberry Bold 3.. tapi ntah kenapa lain plak yg ku beli.. hahaahaha... Sejak dulu lagi, HP aku semua nya yg cikai² je.. ntah lah xtau nape, hajat nk pkai HP yang best² slalu x kesampaian.. bukan sbb xde $, tapi slalu x sampai ati nk bli HP yg mahal sbb pada aku HP hanya utk call n sms je.. paling penting boleh wat call.. xde gunanya juga HP canggih² tp slalu xde kredit.. hehee.. (sbb ku guna postpaid)..hahahaa,, anak² aku plak mmg ske baling n hempas² HP kitorang.. lagi lah lemah semangat nk beli..

Puas survey sana sini, akhirnya menda ni yg berjaya menambat hatiku... hehehehe...

♦ stand mixer (heavy duty) brand biasa² je.. Cornell.. Harganya RM799 sahaja..
♣ electric oven 42l brand cornell jugak.. yang ni RM399 sahaja..

Gembira nya hati bila dpt beli 2 barang ni.. pastu sempat juga pergi membeli belah barang² keperluan utk buat cake, macaroons n etc.. habis RM300.. memandangkan cash dh x ckup.. terpaksalah menggores kad sebanyak RM100.. hahahaa... cash ada RM200 je sebenarnya..

Pasni kena lah rajin explore itu ini.. hehehe.. Thanx Hubby sbb selalu support apa yg aku nak.. walaupun barang² ni aku beli guna 100% duit sendiri.. (bangga jap.. ye lah,, aku kan suri rumah... (walaupun aku berniaga,, org sekeliling lbh memandang aku ni suri rumah yg 0 income..) tapi hubby x pernah reject usulan aku..

*bila mama dh xde duit, minta duit papa sikit ye!!... hehehee...

Skarang aku dh realize mmg betul pun, semakin byk duit yg kita dpt semakin besar jugak perbelanjaan kita.. bulan ni aku byk sgt over spent.. hahaha.. mana taknya insurance adik aku blh plak bengong.. x deduct premium bulanan.. sudahnya hantar notis sbb dh 6bln xde payment.. doll betul.. 6 bulan punya payment bukan sikit woo.. RM660 jugak..
memandangkan aku memegang amanah tu tlg dia byrkan dlu sementara Master dia abis,, kena lah bayarkan dulu.. terbang RM660...


nota kaki aku:-
pasni harap² dpt lah beli BB plak.. wakakaka... hubby mesti tengah² plan juga pe menda yg dia nk beli???.... harap mision tahun ni tercapai utk ada savings yg sesuai dgn keselesaan family aku.. Amin..

1 comments:

maria Mohd

Asslmkm kak.. cmne review cornell mixer ni? bagus tak? power watt dia pun tinggi tak silap saya.. mesti power kan? kalau uli doh cpt elastik tak? roti menjadi gebu tak? maaf ya bnyk tanya.. sbb saya pun dok riki2 nk beli yang ni pasa murah tapi powerfull n brand yang sy percayai.. oven saya cormell pun dah lama beli dah 3 tahun.. lasak gak guna.. tak pernah lagi buat hal, alhamdulillah..

Post a Comment